De kracht van olie

Essentiële of etherische olie

Essentiële oliën worden gemaakt van de natuurlijke aromatische deeltjes van heel veel verschillende planten, bloemen, vruchten enz... Ze zijn 50-70 keer krachtiger dan kruiden en kunnen daardoor een grote positieve invloed op onze gezondheid en gevoel van welbevinden hebben. Een bekende is wel lavendel, met zijn rustgevende en ontspannende eigenschappen. Maar wist je dat lavendel ook heel goed kan helpen bij bijvoorbeeld een geïrriteerde huid of een allergische reactie?! 


Gebruik

Essentiële oliën kunnen op de volgende manieren gebruikt worden:

  • Topisch: ofwel, aanbrengen op de huid, inwrijven, masseren enz...
  • Aromatisch: verstuiven in de lucht middels een diffuser, een verstuiver (spray, bijvoorbeeld als parfum) of eenvoudigweg door er aan te ruiken.
  • Inwendig: in een capsule, een druppel onder de tong of vermengd met water of ander drinken.

De olien van doTERRA zijn 100 % natuurlijk en zo zuiver dat inname mogelijk is. Ze bevatten geen schadelijke toevoegingen, zijn vrij van pesticiden en dragen het CPTG keurmerk.

Echter een aantal oliën zijn vanwege hun werkzame stoffen NIET geschikt voor inname maar enkel voor topisch en/of aromatisch gebruik. Raadplaag dus altijd een olie deskundige!

 

Waarschuwing

Gebruik je medicatie en overweeg je om ook olie te gaan gebruiken, geef dit dan altijd aan. Ik zal er in ieder geval altijd naar informeren en je in sommige gevallen terugverwijzen naar de huis- of behandelend arts en/of de apotheek.

 

 


Bijzonder

Antibiotica is bijvoorbeeld niet in staat door celwanden heen te komen. Essentiële olie kan dat wel. Daardoor heeft het een gunstige werking en invloed op onze gezondheid en ons natuurlijk afweersysteem.

 

 

 


Doen!

Wil je weten waarvoor essentiële oliën allemaal gebruikt kunnen worden?

Meld je dan aan voor een van de workshops! Dan leg ik je, onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers, uit wat essentiële oliën allemaal kunnen doen én maak je een eigen olieroller die je, bijvoorbeeld, ondersteunt bij een specifieke klacht, of die aromatisch bij jouw persoonlijkheid past of je ondersteunt op emotioneel niveau. Ook kan je een roller maken voor bijvoorbeeld partner of kind voor specifieke klachten.

Hou de Facebookpagina in de gaten, daarop deel ik regelmatig tips en weetjes en worden de workshops aangekondigd. Soms komt er ook een leuke actie voorbij.

 

Wil je dit liever niet in een groep met een workshop, dan kunnen we ook een individuele afspraak maken. Er is veel mogelijk. Laat het me weten!

 

Heb je specifieke klachten en wil je weten of daar een 100% natuurlijke oplossing voor is? Stuur me een bericht, dan gaan we samen op zoek.