Over mij

Mijn naam is Marieke Scholten-Rosenboom. Ik ben getrouwd en moeder van 2. Naast logopedist ben ik ook holistisch coach en -therapeut.

 

Mijn professionele roots liggen in de zorg & welzijn én in de educatieve hoek. Na mijn middelbare school ben ik lang op zoek geweest naar wat ik nou precies wilde doen en na verschillende opleidingen en studies ben ik als docent logopedie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan werken én als logopedist in verschillende, basisschoolgerelateerde, settingen. De honger naar kennis bleef en met name de holistische hoek trok mijn aandacht. Het logische idee dat alles met elkaar in verband staat spreekt mij aan en strookt met hoe ik in het leven sta. Als therapeut liep ik al snel aan tegen het feit dat werken aan 1 aspect, vaak op klacht of symptoomniveau, de lading niet dekt. Dat je opzoek moet naar de oorzaak, de kern, de bron. En dat dát het uitgangspunt moet zijn.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot het starten van mijn eigen praktijk in september 2015, waarin ik verschillende methoden en technieken zowel gecombineerd als op zichzelf staand, aanbied en gebruik. 

 

 

Waar komt de naam InCinq vandaan?

De naam van de praktijk werd in eerste instantie anders geschreven, waarmee ik het Engelstalige synoniem voor balans/harmonie (InSync) wilde onderstrepen. Zoals alles was ook dit een dynamisch proces en als je kijkt naar het logo dan is de huidige schrijfwijze meer passend;

De gekleurde handjes en de 5 symboliseren de 5 elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout) die in de Touch for Health methode gebruikt worden. De handjes zelf symboliseren de onderwijsondersteuning voor kinderen/jongeren.