Wat is Reiki

Reiki wordt wel vertaald als universele energie.

Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het kracht van de zon. De naam luidt officieel 'Usui Shiku Ryoh', of in het Nederlands 'De Usui reikimethode'. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het brengt lichaam en geest in

balans, versterkt het immuunsysteem, geeft nieuwe energie en kan goed samengaan met andere geneeswijzen zowel regulier of alternatief.

Reikibehandelingen hebben een ontspannende en heilzame werking en zijn uiterst werkzaam bij bijv. spanningsklachten, hoofdpijn of slapeloosheid. Ook bij verwondingen en blessures ondersteunt en versnelt Reiki de genezing. Bovendien biedt Reiki de mogelijkheid om op mentaal vlak inzicht en ondersteuning te geven bij psychische en emotionele problemen, al dan niet uit het verleden.

Door aanraking met de handen wordt er energie doorgegeven en die stroomt naar het gebied waar het op dat moment het meest nodig is. De behandeling kan liggend of zittend plaatsvinden.

Het is ook mogelijk om op afstand behandeld te worden met Reiki, bijvoorbeeld ter ondersteuning van moeilijke situaties.