Touch for Health

Wat is Touch for Health:

Bij Touch for Health gaat men ervan uit dat (energie)blokkades de aanleiding zijn voor lichamelijke en/of geestelijke klachten. Met de Touch for Health kan je "in gesprek gaan"  met het lichaam. Middels manuele spiertesten worden de aanwezige energieblokkades gelokaliseerd en vervolgens gecorrigeerd/behandeld met verschillende technieken. 

De holistische gedachte hierachter is als volgt; Het menselijk "systeem" is te visualiseren als een driehoek met een fysieke poot, een emotionele poot en een chemische poot.  
De visie vanuit Touch for Health  luidt; een verstoring aan één zijde van de gezondheidsdriehoek (fysieke onbalans, emotionele onbalans en/of chemische onbalans) beïnvloedt de twee andere zijden van de gezondheidsdriehoek, waardoor ook daar onbalans zou kunnen ontstaan. Je kunt hierbij aan allerlei uiteenlopende klachten denken; van vermoeidheid, tot spijsverteringsklachten en van leerproblemen tot onverklaarbare pijntjes.

 

De praktijk:

Tijdens een sessie (een balans), worden er 14 of 42 spieren getest. Daarbij oefent de therapeut, lichte druk uit op specifieke spieren. Ook kan de cliënt bij wijze van spiertest gevraagd worden om aan een stressvolle gebeurtenis te denken of een bepaalde geur of smaak waar te nemen. Aan de hand van de reactie van de spieren in het lichaam van de cliënt wordt de tester in staat geacht eventuele spierzwakten of energieblokkades te lokaliseren.
Indien aanwezig, zal therapeut deze blokkades proberen te behandelen, middels verschillende technieken gericht op o.a. het lymfesysteem, de bloedcirculatie en het meridiaan stelsel.

Een sessie duurt doorgaans tussen de 1 en anderhalf uur. De hoeveelheid benodigde sessies is afhankelijk van de klacht en het beoogde doel . Bij een specifieke klacht kunnen enkele sessies nodig zijn.

 

De persoonlijke ervaring is doorslaggevend en deze zal voor ieder individu anders zijn. Over het algemeen hebben de meeste mensen veel baat bij een TfH sessie.